Min yngsta dotter Maria kom till sommarstugan på besök och vi hade varit till affärn och handlat. För att få plats med allt i kylskåpet gjorde vi en storrensning. Då uppenbarade sig ett 3 dl gräddpaket som härstammade från midsommarveckan, och med ens att tänka på att när det fanns sur grädde hemma bakade mamma Bonnakringlor. Dessa avnjöts bredda med matfett på undersidan till kaffe eller ett glas mjölk.
Lyckades hitta ett recept som jag tror är ganska likt det hemifrån.
Bonnakringlor från Småland 30 – 40 st
2 dl rädde (gärna sur)
2 dl socker
2 dl mjölk
1 ägg
200 gr margarin
1msk hjorthornssalt
Ca 11 dl vetemjöl
Blanda grädde, socker, mjölk, ägg och margarin. Tillsätt mjöl blandat med hjorthornssaltet till en lagom fast deg som släpper bunkens kanter.
Forma till kringlor och grädda i 250o ugnsvärme i ca 10 minuter.
Lyckades hitta ett recept som jag tror är ganska likt det hemifrån.
Bonnakringlor från Småland 30 – 40 st
2 dl rädde (gärna sur)
2 dl socker
2 dl mjölk
1 ägg
200 gr margarin
1msk hjorthornssalt
Ca 11 dl vetemjöl
Blanda grädde, socker, mjölk, ägg och margarin. Tillsätt mjöl blandat med hjorthornssaltet till en lagom fast deg som släpper bunkens kanter.
Forma till kringlor och grädda i 250o ugnsvärme i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar